Otázka
Odpověď
Re:Hypoalergenní mléka
1.3.2001 MUDr. Tomáš Jirkovský
Hypoalergenní mléka snižují riziko alergie svým složením, především tím, že mají mléčné (kasein-syrovátkové) bílkoviny hydrolyzované, obsahují méně, nebo vůbec žádnou laktózu. Neobsahují lepek, sacharózu a škrob. Je jasné, že se jednotlivá mléka různých výrobců liší. (např. BEBA H.A. má hydrolyzovanou jen syrovátkovou bílkovinu) Z toho plyne, že nemají zachován poměr kaseinu a syrovátky.
Podrobnější informace o složení hypoalergeních mlék a jejich porovnání s ostatními mléky je možno získat z propagačních letáků jednotlivých firem. Ty je možno získat buď v lékárně nebo u vašeho dětského lékaře.
Dr Jirkovský
Podrobnější informace o složení hypoalergeních mlék a jejich porovnání s ostatními mléky je možno získat z propagačních letáků jednotlivých firem. Ty je možno získat buď v lékárně nebo u vašeho dětského lékaře.
Dr Jirkovský