Suroviny: | 100 g hladké mouky • 25 g kakaového prášku • 6 g sušeného droždí • špetku soli • 1 lžíci cukru • 40 g nastrouhané čokolády • 2 vejce • 3 lžíce vlažného mléka • 4 lžíce rozpuštěného máslana sirup:4 lžíce medu • 2 lžíce vody • 4 lžíce rumu |
---|---|
Postup: | Mouku a kakaový prášek prosejte do nahřáté mísy. Vmíchejte sušené droždí, špetku soli, cukr a nastrouhanou čokoládu. Vejce rozšlehejte, přidejte mléko máslo a ještě chvíli šlehejte.Do mouky udělejte důlek a nalijte do něj směs s vejci. Těsto zpracovávejte asi 10 minut elektrickým hnětačem. Rozdělte je do formiček. Formičky dejte na plech a přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte kynout. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Suroviny na přípravu sirupu zahřívejte v rendlíku. Bábovičky vyklopte na mřížku, pokapejte je sirupem a nechte 2 hodiny stát, aby se sirup vsákl. Středy vyplňte šlehačkou. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 26.11.2008 17:24:01 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.