| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM S RUMEM

Doba přípravy: 20 minut
Doba chlazení: 2 hodiny
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM S RUMEM
Suroviny:230 g tmavé čokolády • 4 žloutky • 80 g cukru krupice • 4 lžíce rumu • 4 lžíce smetany ke šlehání • 4 bílky

na ozdobu:

trochu šlehačky • čokoládové kousky na ozdobu

Postup:Čokoládu rozehřejte a nechte mírně vychladnout. Žloutky šlehejte s cukrem do pěny, elektrickým šlehačem asi 5 minut, ručním ještě o něco déle. Do pěny přidejte rozehřátou čokoládu, rum a smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Postupně ho zlehka vmíchejte do čokoládové hmoty. Pěnu rozdělte do misek nebo pohárů a nechte nejméně 2 hodiny chladit. Před podáváním krém ozdobte trochou šlehačky a kousky čokolády.

Muj tip:

Bílky šlehejte v dokonale čisté nádobě. Pokud je jen trochu mastná, nepodaří se vám bílek ušlehat.

Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:26.11.2008 17:26:14
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.