Suroviny: | 230 g tmavé čokolády • 4 žloutky • 80 g cukru krupice • 4 lžíce rumu • 4 lžíce smetany ke šlehání • 4 bílkyna ozdobu:trochu šlehačky • čokoládové kousky na ozdobu |
---|---|
Postup: | Čokoládu rozehřejte a nechte mírně vychladnout. Žloutky šlehejte s cukrem do pěny, elektrickým šlehačem asi 5 minut, ručním ještě o něco déle. Do pěny přidejte rozehřátou čokoládu, rum a smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Postupně ho zlehka vmíchejte do čokoládové hmoty. Pěnu rozdělte do misek nebo pohárů a nechte nejméně 2 hodiny chladit. Před podáváním krém ozdobte trochou šlehačky a kousky čokolády. Muj tip:Bílky šlehejte v dokonale čisté nádobě. Pokud je jen trochu mastná, nepodaří se vám bílek ušlehat. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 26.11.2008 17:26:14 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.