Suroviny: | 100 g tmavé čokolády • 300 ml mléka • 25 g másla • 4 žloutky • 1 lžičku maizeny • 3 lžíce cukru krupice • půl lžičky vanilkové příchuti • 4 bílky • 100 g čokoládových lupínků • cukr moučku na posypánína krém:2 lžíce maizeny • 1 lžíci cukru • 450 ml mléka • 50 g tmavé čokolády |
---|---|
Postup: | Mléko a máslo zahřejte v rendlíku téměř k varu. V míse smíchejte žloutky, maizenu a cukr. Vešlehejte část horkého mléka, vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přidejte čokoládu a rozehřejte ji. Směs odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou příchuť. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně ho vmíchejte do čokolády. Pěnu nalijte do formy vymazané tukem a vysypané cukrem krupicí. Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. V mléce povařte maizenu smíchanou s cukrem, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmíchejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Suflé pocukrujte a podávejte s krémem. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 26.11.2008 17:28:50 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.