| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Šalamounova buchta

Šalamounova buchta
Suroviny:1 hrnek vody, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 1 hera, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 vejce, rum, kokos na posypání.
Postup:Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme stranou. Do zbylé hmoty přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 C. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a sypeme kokosem. Poleva je řídká a dobře se vpije do moučníku. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.

Sypala jsem: na pánvi rozpustit kus másla na to vločky a cukr (podle oka) a namatlat nahoru buchtičky.

Vložil:

*KlaudieS+M+E

rijnatka2009
Datum:5.5.2009 18:30:56
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.