Suroviny: | 3/8 l vody • špetka soli • 110 g másla • 220 g hrubé mouky • 4 vejce • náplň - slaná či sladká |
---|---|
Postup: | Voda se dá vařit se špetkou soli a máslem. Když vře (vykypí jako mléko), naráz vsypeme mouku. Mícháme na mírném ohni až se těsto přestane lepit na dno. Po prochladnutí vmícháme vajíčka - postupně, jedno po druhém.Naplníme sáček a na plech vytáčíme malé hromádky nebo věnečky. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 220 °C. Do trouby dáme šálek vody, ale při pečení ji ani za nic neotvíráme! Těsto dost naskočí a nafoukne se, tvary je třeba stříkat dál od sebe.Další úprava: Můžeme si je upéci dopředu, rozkrojit doporučuji než úplně vychladnou. Plníme až před podáváním křenovou šlehačkou, šunkovou pěnou, sardelovým máslem a pod. Nebo je možné do těsta přímo zamíchat kostičky slaniny nabo strouhaný sýr. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 0:08:11 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.