Suroviny: | 0,5kg polohrubá mouka • Půl kostky čerstvého droždí • 1 sklenice vlažné vody, cca 250g • 1 velká lžíce soli • 1 balení rajčat v konzervě • 2 mozzarely • Bazalka, olivový olej, oregáno, pepř a co chcete… houby, šunka, atd… • |
---|---|
Postup: | Do vody dáme sůl a droždí na kousíčky. Mícháme dokud nemáme barvu cappuccina.Do misky dáme všechnu mouku, přidáváme pomalu všechnu vodu s droždím. Těsto by němělo lepit. Pokud lepí, přidáme trošku mouku. Těsto pořádně promačkáme, uděláme kuličku , dáme do misky, přikryjeme moukrou útěrkou a dáme na 2hodinky vykynout.Po vykynutí, těsto vyndáme a cca 10minut opět pořádně promačkáme a ještě na cca hodinku dáme pod útěrku do misky.Připravíme plech s pečícím papírem. Těsto vyválíme, podsypeme moukou. Vložíme na plech. Všechna rajčata mixujeme na drobno, se solí, pepřem, oregánem a olivovým olejem. Směsí potřeme těsto. Přiměřeně. Mozzarelu nakrájíme na malinké kousky, posypeme celou pizzu. Pak přidáte co chcete …houby, atd..Na pizzu dáme všude olivový olej – přiměřeně pokapat. Kdo chce teď přidá lístečky čerstvé bazalky.Vložíme do předehřáté trouby 10min…na 180stupňů. Vložíme do trouby, pečeme cca 15/20minut.Pak zkontrolujeme, zda je pizza dobře upečená. Pokud je hotovo, přidáme šunku na kousky. |
Vložil: | Andelli+EVAN Červencová miminka 2009 |
Datum: | 8.7.2009 19:37:33 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.