Suroviny: | Na menší plech 20 x 30: • 2 vejce • 80 g Hery • 150 g moučkového cukru • 1/2 - 3/4 kg jablek • 300 g polohrubé mouky • 1 prášek do pečiva • tuk a mouku na plech či formu |
---|---|
Postup: | V misce umícháme vejce s cukrem do husté pěny. Přidáme změklou Herou (já to dělám ručním mixérem), přidáme nahrubo ustrouhaná jablka (já mám ponorný mixér s vyměnitelnou sekací hvězdou, takže jablka dávám do "krému" z cukru, vajec a tuku nakrájená na kousky, vyměním míchací kotouček za sekací hvězdu a jedu dál s mixérem :-D), potom mouku a prdopeč. Můžou se přidat rozinky, rozdrcené ořechy nebo kakao. Vše zamícháme, vylijeme do menšího plechu, který jsme vymastili a vysypali nebo vyložili pečícím papírem. Může se to péci v bábovkové formě či jako dort - dávka je na 1 dort běžné velikosti. Peče se cca 30 minut na 180°C (klasicky - až se nechytá špejle). Pokud chceme péci ve velkém plechu 30 x 40, zvýšíme dávku na 1,5 násobek.Poznámka: Velmi chutná je tato buchta s citrónovou polevou, ještě lepší je druhý den, kdy se rozleží. Díky obsahu jablek vydrží dlouho měkká. Teda pokud vydrží...... :-) |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 0:56:49 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.