Suroviny: | 200 g krup • 2 hrsti sušených hub (nebo podušené z mrazáku) • 50 g sádla • 50 g škvarků • 5 stroužků česneku • vrchovatá lžíce soli, lžička majoránky • trocha mletého pepře • lžička tlučeného kmínu • 300 ml vývaru (lze i z kosky masoxu) • sádlo na vymazání pekáče |
---|---|
Postup: | Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle (nebo pokud máme podušené zamrazené, nechápe jen povolit). Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme z kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijí". |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 27.12.2009 17:04:15 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.