| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Černý kuba

Lahůdka, kterou si tradičně dopřáváme na Štědrý den (ani nevím proč vlastně JEN jednou v roce...)
Černý kuba
Suroviny:200 g krup • 2 hrsti sušených hub (nebo podušené z mrazáku) • 50 g sádla • 50 g škvarků • 5 stroužků česneku • vrchovatá lžíce soli, lžička majoránky • trocha mletého pepře • lžička tlučeného kmínu • 300 ml vývaru (lze i z kosky masoxu) • sádlo na vymazání pekáče
Postup:Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle (nebo pokud máme podušené zamrazené, nechápe jen povolit). Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme z kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení "vypijí".
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:27.12.2009 17:04:15
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.