Suroviny: | 300 g žampionů • šťáva ze 2 citronů • 2 stroužky česneku • 2 lžíce listové petržele • olivový olej • 1 lžíce balsamikového octa • pepř • sůl • |
---|---|
Postup: | Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny. Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 27.1.2010 1:25:10 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.