Suroviny: | 1 litr mléka • jahody - množství podle úrody 500 g - 1 kg • cca 80 - 100 g práškového cukru (podle chuti) • 1vanilkový cukr • 3 lžíce solamylu • trochu jahodového likéru (pro dospělé) • na ozdobení možno přidat čokoládové hoblinky, lupínky mandlí nebo šlehačku |
---|---|
Postup: | Mléko smícháme s cukrem a škrobovou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme chladit. Než zahoustlé mléko zchládne, očistíme a rozmačkáme (nebo jen na kousky nakrájéme - jak má kdo rád) jahody. Vmícháme je do zahuštěného mléka, ochutíme vanilkovým cukrem a likérem a důkladně vychladíme. Podáváme v miskách, které můžeme přizdobit čokoládou, mandlemi nebo trochou ušlehané šlehačky. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 29.1.2010 1:43:11 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.