Suroviny: | 2 hlávkové saláty • 20 ks ředkviček • cibulová a česneková péra (jarní zelená cibulka a zelený česnek) tak 3 až 5 ks od každého • 1 kedlubna • 1 větší mrkev • Na zálivku: 3 dl vody • lžíce octa • velká špetky soli • malá troška cukru (podle chuti) • velká lžíce dijonské hořčice • kdo chce, může přidat lžičku kvalitního oleje |
---|---|
Postup: | Salát umyjeme a dobře vykapeme (odstředíme), natrhám na kousky. Umyté ředkvičky nakrájíme na jemné plátky, zelenou cibulku a zelený česnek nakrájíme také na co nejjemnější kousky. Kedlubnu a mrkev nastrouháme - podle naší chuti na jemném či hrubším struhadle. Všechnu zeleninu důkladně promícháme. Zálivku připravíme v míse - dáme hořčici, osolíme, přidáme cukr a ocet a začneme míchat. Když se hmota propojí, přidáme olej a naředíme zálivku vodou. S připravenou zeleninou promícháme těsně před podáváním, v hořčičné zálivce rychle vadne. Kvůli zabránění ztráty vitamínů by se měl salát jíst co nejdříve po přípravě! Je výborný jako lehká jarní večeře (např. s těstovinami a sýrem), nebo jako příloha při grilování :o))))) |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 2.2.2010 0:38:05 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.