Suroviny: | 1/2 kg lístkového těsta (nebo těsta octového - podle receptu na Vymazlený štrůdl) • 3 - 4 pěkná zralá rajčata • 100 g mozzarelly • 1 krabička ančoviček nebo trochu sardelové pasty • sůl • pepř • čerstvá bazalka • je možné přidat žampióny nebo zelené olivy |
---|---|
Postup: | Rozválíme těsto na obdélník a s vyjímkou cca 2cm okraje ho propícháme vidličkou. Předehřejeme troubu na 200°C. Rozkrojíme rajčata na půlky a zbavíme je zrníček (takto nevyteče z rajčat tolik vody). Pokrájejíme půlky rajčat na menší kousky. Ančovičky (žampiony, olivy) nakrájíme na drobno, nastrouháme nebo pokrájíme mozzarellu. Na připravené těsto rozetřeme připravené ančovičky (či trochu sardelové pasty), na to dáme rajčata (a případně plátky žampiónů), posypeme nakrájenou bazalkou, olivami, lehce posolíme, popepříme a nakonec rovnoměrně posypeme mozzarellou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pizza je hotová, když jsou okraje těsta zlatavě hnědé a mozzarella je rozpuštěná a místy opečená do hněda. Vím, že tato pizza nemá nic společného s pizzou klasickou, ale u nás doma je populární kvůli čerstvým ingrediencím a rychlosti přípravy. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 4.2.2010 14:55:23 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.