Suroviny: | 20 středních žampiónů • 100 g šunky • 50 g másla • 1 cibule • 1 vejce • olej • sůl • pepř • Na obalení: vejce • trochu mléka • hladká mouka • strouhanka |
---|---|
Postup: | Žampióny otřeme a vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené nožičky a chvíli dusíme. Pak přidáme šunku (koupíme krájenou na plátky a ty ještě překrájíme na drobné kousky). Směs osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme. V misce smícháme máslo, vajíčko a přidáme vychladlou podušenou směs. Pokud je hmota moc řídká, přidáme trochu (1 - 2 lžíce) strouhanky a naplníme od kulata žampióny. Obalíme je v trojobalu (vejce přitom smícháme s troškou mléka) a osmažíme.Podáváme s vařenými brambory a salát, nebo i se špenátem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 15.2.2010 20:05:54 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.