Suroviny: | cca 300g rybího masa (filé, makrela, uzená ryba) • 1 cibule • 1/2 menšího celeru • 1 velká mrkev • 100 g majolky • 3 lžíce bílého jogurtu • sůl • citrón • pepř • (množství udávám přibližné, nikdy jsem to nevážila) |
---|---|
Postup: | Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 5 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjmnější kostičky. Je to piplačka, ale doporučuji :o) ). Lze použít i pečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené ryby je to nejlepší. Mrkev a cibulku na jemno natrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná). Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou".Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky. Množství je na cca 25 - 30 chlebíčků. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 16:56:58 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.