Suroviny: | 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), malá cibule, 500 g rajčat nebo 80 g rajčatového protlaku, cukr, skořicový cukr, ocet, sůl, několik kuliček pepře a nového koření, bobkový list, tymián, ev. hřebíček, citron, 5 dl vývaru |
---|---|
Postup: | Postup přípravy: Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 20 až 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, jednou lžičkou skořicového cukru, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko. |
Vložil: | Andrýsek1 + 2 Listopad 2009 |
Datum: | 21.3.2010 21:31:52 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.