Suroviny: | 400 g špaget • sůl • 150 g žampionů nebo směsi lesních hub. Je možné i předem namočit 2 - 3 hrsti hub sušených • 1 lžíce másla • 150 ml mléka • 200 g taveného sýra • 100 g gorgonzoly (nebo i jiného tvrdého) • bazalka čerstvá či sušená |
---|---|
Postup: | Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka dle návodu. Vodu slijeme a špagety necháme okapat. Mezi tím očistíme a na silnější plátky nakrájíme žampiony (či houby), nebo vymačkáme vodu z namočených hub sušených. Rozpustíme máslo, houby na ně nasypeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří a houby nejsou měkké. Přidáme oba sýry, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozpouštíme. Můžeme zjemnit trochou smetany nebo másla. Omáčka má být dost hustá, špagety se jí mají obalit a ne v ní plavat... Lístky bazalky operem, osušíme,nakrájíme je na tenké proužky. Sýrovou omáčku vmícháme do uvařených těstovin, rozdělíme na talíře a posypeme bazalkou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.5.2010 9:01:41 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.