Suroviny: | 400 g špaget • 100 g Pancetty (Tyrolský špek, Anglická slanina, uzený bůček, slanina a pod) • 3 vejce • olej • máslo • pepř • sůl • Je možné tolerovat Parmazán (Pecorino) a česnek (2 stroužky) |
---|---|
Postup: | Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi osmažíme do křupava na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je hodně libová, tak na oleji nebo másle). Se slaninou osmažíme i plochou nože rozmáčknutý česnek, ale jen do okamžiku, než začne hnědnout!!! Pak jej bez milosti vyhodíme. Do hrnku si nachystáme vyklepnutá vejce, lehce je rozkvedláme. Z těstovin (nepřevařených :-) !!!) slijeme vodu, nejlépe přes děrovanou poklici a NENECHÁVÁME vykapat. Pokud použijeme cedníku, tak vyklopíme špagety do cedníku a HNED je vrátíme do hrnce. Okamžitě přidáme rozmíchaná vejce a intenzivně, ale z lehka, mícháme. Nejlépe dvěma vidličkami těstoviny zvedáme ode dna a snažíme se, aby byly obaleny vejci, která teplem těstovin houstnou. Nakonec přidáme horkou slaninu, dosolíme, opepříme a neseme a stůl.Kdo chce, může si porci posypat lehce sýrem... |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.6.2010 14:47:05 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.