Suroviny: | květy černého bezu • 30 g másla • 120 g mouky • 2 dl mléka • sůl • 2 vejce • olej na smažení • Na servírování cukr, skořice a tvaroh nebo sůl a sýr |
---|---|
Postup: | Co nejhustější čerstvě utržené květy černého bezu ponoříme do silně osolené vody. abychom se zbavili hmyzu. Z mouky, soli, vajec a rozpuštěného másla ušleháme těstíčko. Při šlehání postupně přiléváme mléko. Těstíčko se nechá asi hodinu stát. Květy vyndáme z vody a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a květy podržíme za stopku a do těstíčka namočíme. Rychle přemístíme do pánve s olejem. Když jsou po květové straně hotové, obrátíme je a usmažíme z druhé strany. Před obrácením nůžkami ostříháme co nejlépe stopky. Nakonec se osmažené květy posypou tvarohem, pocukrují a popráší skořicí nebo se před dosmažením posypou strouhaným sýrem, posolí a podávají s bramborem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 12.6.2010 21:43:40 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.