Suroviny: | TĚSTO: • - 500 ml mléka • - 2 špetky soli • - 5 lžic krystalového cukru • - 125 g rozpuštěné Hery • - 1 kg polohrubé mouky • - 42 g čerstvého droždíNÁDIVKA: • - 500 g tvarohu • - 2 žloutky • - cukr dle chutiOSTATNÍ: • - 1 vejce na potření • - moučkový cukr na posypání |
---|---|
Postup: | Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.Nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejných částí a zformujeme kulaté bochánky.Každý bochánek rozválíme na tenký kruh a rozkrájíme na 8 výsečí.Na každou výseč položíme trochu ochuceného tvarohu a od širší strany srolujeme. Konce rohlíčků můžeme ohnout a založit dolů pod rohlíček.Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova (200°C, 15 minut).Po upečení hustě pocukrujeme. |
Vložil: | Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 Říjňátka 2011 |
Datum: | 19.8.2011 13:52:43 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.