Suroviny: | 250 g jáhel • 2 vejce • 2 lžíce medu • a pak dle chuti rozinky, sušené meruňky, švestky... slunečnicová či dýňová semínka, plátky mandlí...jak kdo chce a jak má kdo rád, • zakysaná smetana • skořice. |
---|---|
Postup: | Jáhly 2x spařit se špetkou soli vaříme cca 10-15 min (vody by mělo být cca 2-3dcl, hlídat aby se to nepřipálilo). Pak je necháme několik minut odstát a vychladnout. Do jáhel pak přidáme oba dva žloutky a promícháme spolu s medem, čímž se nám vytvoří "těsto", do kterého vmícháme připravenou směs ovoce, semínek, oříšků...(dávám tak 1:1 ke 250g jáhel 250g sušeného ovoce a semínek) Z bílků vyšleháme tuhou pěnu, a i tu jemně zapracujeme do těsta. Dáme do zapékací mísy vymazané troškou oleje. Jahelník pečeme v rozehřáté troubě zhruba na 200° C po dobu 30 - 40 minut, a jakmile je hotový (tedy v okamžiku, kdy již získal zlatavou barvu vyklopíme jej z formy a dozdobíme buď zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Hotovo. |
Vložil: | Mikulka+3 ratolesti Jituška a Vlastíček |
Datum: | 12.11.2011 20:56:15 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.