Suroviny: | 250 g hladké mouky • půl lžičky cukru • 1 lžička soli • 1 lžíce oleje • 125 ml vody nebo mléka • 1/2 sáčku suchého droždí • |
---|---|
Postup: | V pekárně nasypu vše do hnětací mísy a zapnu program. Zanedlouho mám těsto hotové, vykynuté. Těsto se ale dá samozřejmě snadno vypracovat i ručně. Vše smícháme na válu, na kvásek přijde cukr, na mouku zase sůl a po pečlivém prohnětení necháme těsto kynout. Stačí jen hodina, ale údajně lepší je nechat ho do druhého dne. Tak i onak, těsto je nádherně vláčné a pružné. Z tohoto množství vyválíme slabé těsto (asi 3 mm) na celý plech,nebo uděláme dvě placky a pomažeme směsí z rajského protlaku, koření na pizzu - dá se koupit, trochy cukru a soli. Pak libovolně ozdobíme a pečeme na plný výkon trouby. |
Vložil: | Diana. J |
Datum: | 7.11.2012 20:57:59 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.