Suroviny: | Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka |
---|---|
Postup: | Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“.Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs, pořádně přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po pláteku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku. Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.8.2014 22:49:38 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.