| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Kombinace žampionů a lilku ochucená česnekem.
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Suroviny:Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka
Postup:Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.

Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“.

Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs, pořádně přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po pláteku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku.

Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:11.8.2014 22:49:38
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.