Suroviny: | 450 g listového (nebo octového) těsta • 3 vejce 3 ks • 250 g hub • 1 cibule • 1 lžíce másla • 50 g šunky • sůl • mletý pepř • strouhaný muškátový oříšek • 50 ml smetany • sekaná petrželka |
---|---|
Postup: | Očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle osmahneme dozlatova. Přidáme rozkrájenou šunku a houby, osolíme, opepříme a vydusíme tekutinu. Dvě vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Přimícháme petrželku, směsí přelijeme houby a mícháme, až se vejce srazí. Troubu dáme předehřát na 200 °C. Těsto rozválím a v hrnku rozšleháme zbylé vejce.Náplň necháme vychladnout a pak ji rozdělíme na čtverce lístkového těsta. Přehneme na polovinu do trjúhelníku a okraje dobře přitiskneme. Můžeme použít i speciální kulatý tvarovač na pirohy, který těsto uzavře přitisknutím zubatých okrajů na sebe . Pirohy položíme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 20-25 min. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 21.9.2014 15:49:00 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.