Suroviny: | • 200 g směsi na jáhlové těsto, • • 200 ml mléka, • • 150 g čerstvého sýru, • • 1 vejce, • • 80 – 100 g tyrolského špeku či pršutu, • • 100 g čerstvého špenátu, • • trocha másla, • • sůl a pepř, • |
---|---|
Postup: | Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme podusit. Až v závěru přidáme opečený špek a počkáme na noky.Ze všech surovin umícháme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty, dokud nám noky nevyplavou. Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem, posypeme špetkou sýru a podáváme. |
Vložil: | Nominal |
Datum: | 8.1.2015 11:43:11 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.