Suroviny: | • 300 g bezlepkové mouky Nomix, • • 165 ml vody, • • 1 rozšlehané vejce, • • 65 g cukru (včetně vanilkového), • • 50 g oleje (nebo rozpuštěného másla), • • 13 g čerstvého droždí, • • 2,5 g soli, • • strouhaná citrónová kůra, • • cca 150 g rozinek a kandované citrusové kůry, • • hrubě nasekané mandle, • • hrst mandlových plátků na ozdobení. • |
---|---|
Postup: | Suroviny na těsto smícháme najednou. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Jako poslední přidáváme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. Těsto necháme asi 5 až 10 minut odpočinout a hned z něj zpracujeme bochánek. Pro snadnější vytvarování si lehce pomastíme desku kuchyňské linky a těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Bochánek na plechu Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme kynout asi 50 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky oloupaných mandlí. Pečeme při 170 °C asi 35 minut. Máme-li pocit, že povrch barví příliš, přikryjeme pečícím papírem. |
Vložil: | Nominal |
Datum: | 28.2.2015 9:55:28 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.