Suroviny: | Na těsto: • 4 vejce • 150 g cukru • 1 balíček vanilkového cukru • 240 g polohrubé mouky • 1/2 balíčku kypřicího práškuNáplň: • 350 g čerstvých meruněk • 500 g jogurtu (nebo zakysanky) • 250 g tvarohu • 2 balíčky Želatinového ztužovače • 250 ml vodyPoleva: • 2 balíčky červeného Dortového želé • 2 PL medu • 250 ml pomixovaných meruněk • 100 ml vody |
---|---|
Postup: | 1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké těsto.2. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného (nebo papírem na pečení vyloženého) plechu (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. V elektrické troubě na 190 °C asi 15 minut (do zezlátnutí povrchu). Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout (sloupneme papír) a vrátíme do plechu.3. Na přípravu náplně nakrájíme meruňky na malé kousky. Smícháme jogurt s tvarohem, můžeme osladit podle chuti, opatrně vmícháme meruňky. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme do směsi s meruňkami. Zamícháme a nalijeme na vychladlý korpus. Pomocí stěrky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu ztuhnout do chladničky.4. Dortové želé připravíme podle návodu na obale - část vody nahradíme umixovaným ovocem - a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvým ovocem. ušlehanou smetanou či čokoládou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 1.8.2015 15:42:11 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.