Suroviny: | 1 kg brambor • 1 veliká cibule • 1/2 sáčku mražené mrkve s hráškem • olej • ocet • pepř • sůl • Na ozdobení 1 - 2 vejce natvrdo • barevná zelenina |
---|---|
Postup: | Dáme vařit neoloupané brambory (vybíráme pokud možno stejně velké, aby se vařily stejně dlouho). Do malého rendlíku dáme mraženou zelninu, podlijeme 1 dl vody a pár minut podusíme (je možné i v MW). Než se uvaří brambory, oloupeme cibuli, překrojíme ji napůl a nakrájíme co nejtenčí plátky. Dáme je do mísy a promneme v prstech, aby se oddělily jednotlivé obloučky. Do vlažné vody dáme malou lžičku soli, velkou lžíci (nebo 2, záleží, jak máme rádi kyslé) octa a pořádně promícháme. Nalijeme na cibuli, přidáme dušenou zeleninu a lžíci oleje a promícháme. Ještě teplé uvařené brambory krájíme na tenké plátky a opatrně zamícháme s cibulí a zálivkou. Na míse ozdobíme vajíčkem natvrdo a zeleninou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 18.8.2008 16:49:51 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.