| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

MOKRÝ PES S JABLKY

Suroviny:1 balení dětských piškotů

6 velkých jablek, zbavených jadřinců

100 ml vody na rozmíchání pudinků + trochu vody na podlití jablek

1 sáček vanilkového pudinku

cukr (podle chuti), citronová kůra

250 ml smetany na šlehání

250 ml zakysané smetany

1 lžíce moučkového cukru
Postup:Dno dortové formy vyložíme v jedné vrstvě piškoty. Jablka oloupeme a nastrouháme najemno.

Jablka vložíme do kastrolu, trochu podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka.

Ve 100 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme k jablkům. Pořádně rozmícháme, vaříme a mícháme ještě asi 3 minuty, aby se pudink dobře provařil.

Směs odstavíme z ohně a podle chuti jablek dosladíme nebo okyselíme citronou šťávou.

Teplou směs hned po uvaření nalijeme na piškoty a necháme vychladnout.

Mezitím ušleháme smetanu s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu.

Na vychladlý dort rozetřeme smetanový krém, urovnáme povrh stěrkou a dáme chladit do lednice (nejlépe do druhého dne).

Povrh dortu můžeme libovolně ozdobit ovocem, ořechy, kakaem.

Tip

Namísto strouhání můžeme jablka nakrájet a přidat rozinky, případně aromatické koření jako hřebíček (ten ale před naléváním do formy vyndáme).

Jablkový dort také můžeme pro změnu připravit do malých mističek. Odpadne složitá manipulace s křehkým korpusem.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:22.9.2008 20:27:20
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.