Suroviny: | 1 balení dětských piškotů6 velkých jablek, zbavených jadřinců100 ml vody na rozmíchání pudinků + trochu vody na podlití jablek1 sáček vanilkového pudinkucukr (podle chuti), citronová kůra250 ml smetany na šlehání250 ml zakysané smetany1 lžíce moučkového cukru |
---|---|
Postup: | Dno dortové formy vyložíme v jedné vrstvě piškoty. Jablka oloupeme a nastrouháme najemno.Jablka vložíme do kastrolu, trochu podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka.Ve 100 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme k jablkům. Pořádně rozmícháme, vaříme a mícháme ještě asi 3 minuty, aby se pudink dobře provařil.Směs odstavíme z ohně a podle chuti jablek dosladíme nebo okyselíme citronou šťávou.Teplou směs hned po uvaření nalijeme na piškoty a necháme vychladnout.Mezitím ušleháme smetanu s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu.Na vychladlý dort rozetřeme smetanový krém, urovnáme povrh stěrkou a dáme chladit do lednice (nejlépe do druhého dne).Povrh dortu můžeme libovolně ozdobit ovocem, ořechy, kakaem.TipNamísto strouhání můžeme jablka nakrájet a přidat rozinky, případně aromatické koření jako hřebíček (ten ale před naléváním do formy vyndáme).Jablkový dort také můžeme pro změnu připravit do malých mističek. Odpadne složitá manipulace s křehkým korpusem. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:27:20 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.