Suroviny: | 4 lžíce olivového oleje • 50 g másla • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené • 1 kg cuket, nakrájených na jemná kolečka • 500 g špaget • 100 ml zakysané smetany • 50 g strouhaného parmazánu • hrst sekané zelené petrželky • sůl a pepř na dochucení |
---|---|
Postup: | Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.Variace Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 24.9.2008 20:47:23 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.