Suroviny: | 250g lesních hub nebo žampionů nakrájených na silné plátky • 2lžičky krémžské hořčice • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky nebo rozdrcené • 150ml zeleninového vývaru • 250g silnějších kratších těstovin • 3 lžíce nasekané petrželky • Nastrouhaná kůra z jednoho citronu • Sůl a pepř |
---|---|
Postup: | Houby, horčici, česnek a vývar nechat asi 5 minut pobublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařit těstoviny podle návodu na skus. Scedit a promíchat s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochutit solí a pepřem.Obměny:- Krémově: spolu s houbami přimíchat 100g ricotty či jemného tvarohu- S lilky: houby vyměnit za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky a množství vývaru zvýšit na 300ml. Povařit s ostatními surovinami aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vmíchat do těstovin. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 24.9.2008 20:52:26 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.