Suroviny: | 500 g mladého špenátu nebo mražených špenátových listů250 g širokých nudlí100 g anglické slaniny2 cibuletrochu soli a oleje200 ml smetany ke šlehání1/4 lžičky černého pepře50 g strouhaného parmazánu |
---|---|
Postup: | Mladý špenát operte ve studené vodě a potom ho spařte 2 litry vařící vody v hrnci a nechte ho tam tak dlouho, dokud nejsou listy zářivě zelené. V případě mraženého špenátu postupujte podle návodu na obale (ale mělo by stačit ho nechat rozmrazit a také spařit horkou vodou). Vodu pak rychle slejte, špenát propláchněte studenou vodou a dobře vymačkejte.Slaninu nakrájejte na tenké nudličky, stejně jako oloupanou cibuli. Nudle uvařte v osolené vodě s lžící oleje (na 100g nudlí 1 litr vody). V sítu je krátce propláchněte studenou vodou a nechte okapat.Slaninu vypečte v hlubší pánvi do křupava a potom k ní přidejte cibuli. Míchejte, dokud nebude sklovitá. Potom přidejte smetanu, nechte přejít varem a opepřete.Nudle a špenát přidejte do pánve a krátce zahřejte. Jídlo posypte strouhaným parmazánem až přímo na talířích. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 24.9.2008 20:59:19 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.