Suroviny: | 3 cukety po asi 150g4 plátky bílého chleba1 lžíce bylinkového octa50g parmezánu1 svazek bazalky1 snítka rozmarýnu2 střední rajčata1 větší cibule6 lžic oleje, sůl, pepřolivy |
---|---|
Postup: | Cukety očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na šikmo na silné plátky. Z bílého chleba seřízneme kůrku a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, chlebové kostičky na něm osmahneme dorůžova.Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku nasekáme. Rozmarýn otrháme lístky a také nasekáme najemno. Nasekané bylinky smícháme s 1 lžící oleje a osmaženým chlebem. Pekáček vymažeme olejem do ní dáme cuketové plátky, potřeme je olejem a navrstvíme na ně chlebovou směs. Zapékáme v mírně předehřáté troubě 12 - 15 minut. Mezitím rajčata nakrájíme nap látky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která rozdělíme na kroužky. Do zbylého oleje vmícháme ocet se solí a pepřem. Rajčata a cibuli upravíme na talíř a pokapeme připravenou zálivkou. Hotové cukety vyjmeme z mísy a naaranžujeme na rajčata a cibuli. Ozdobíme olivami, bazalkou, rozmarýnem a parmezánem. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 7:06:34 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.