Suroviny: | 250g čerstvého chřestu • 80g bílého jogurtu • 1 lžíce plnotučné hořčice • Cukr, sůl • 1 lžíce nakrájené pažitky • 1 kyselejší jablko • 100g drůbeží šunky • 20g olivového oleje • 4 snítky petrželové natě na zdobení • |
---|---|
Postup: | Chřest očistit, vložit do vroucí osolené vody a vařit 8min. pak chřest vyjmout na talíř, vodu nevylévat,ale použít na polévku!V misce smíchat jogurt s hořčicí, přidat cukr a osolit. Vmíchat na nudličky nakrájené jablko, krájenou pažitku a na kostičky pokrájenou šunku.Prochladlý chřest nakrájet na špalíčky, spodní tuhou část prýtu do salátu nedávat. Chřest na talířích přelét jogurtovou směsí a ozdobit snítky petržele.Podávat s tmavým chlebem. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 29.9.2008 12:44:45 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.