Suroviny: | > lehce stravitelný> na 1 porci od 1 roku 1 vejce1 lžíce pšeničné mouky3 lžíce jemných ovesných vloček4 lžíce mléka1 špetka soli1 malé jablko1 lžička oleje, másla nebo neztuženého margarínu1-2 lžičky cukru na posypání |
---|---|
Postup: | Oddělíme žloutek od bílku a ze žloutku, mouky, ovesných vloček, mléka a soli vymícháme hustší těsto. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který do těsta opatrně vmícháme. Omyté a oloupané jablko zbavíme jadřince, rozčtvrtíme a čtvrtiny nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme tuk a na něj vlijeme těsto. Těsto poklademe plátky jablka a spodní stranu upečeme při mírné teplotě dozlatova. Koláč otočíme a dozlatova opečeme z druhé strany. Podáváme posypaný moučkovým cukrem. TIP! Pokud koláč připravujeme s měkkými druhy bobulovin, např. s malinami, můžeme ji pod pokličkou při mírné teplotě smažit 4 min. jen z jedné strany. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 30.9.2008 5:37:44 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.