Suroviny: | > rychlý> bohatý na vitamíny> na 1 porci od 10. měsíce 100g nízkotučného tvarohu100ml pasterizovaného mléka1 lžička oleje80g borůvek20g instantních ovesných vloček1 lžíce cukru nebo medu |
---|---|
Postup: | Z tvarohu, mléka a oleje vymícháme krém. Omyté borůvky přebereme, rozmačkáme na kaši a spolu s ovesnými vločkami a cukrem nebo medem je vetřeme do tvarohového krému. Podáváme pokud možno čerstvé. TIP! Ovocná jídla ze syrového ovoce jsou děti schopné snést již od 10. měsíce pokud ovšem není příliš trpké. Výhodou je, že vláknina a vitamíny zůstávají z velké části zachovány. Zmrazte si na zimu zásobu ovoce, rozmačkejte na kaši bobuloviny nebo lehce podušené peckoviny a na 1kg ovoce přidejte do kaše 150g cukru nebo medu. Tak zachováte vůni, barvu i vitaminy. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 30.9.2008 5:39:53 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.