Suroviny: | > přesnídávka> posiluje imunitu> na 8-10 porcí od 10. měsíce 10 plátků želatiny1 velká konzerva broskví (váha okapaných broskví 480g)0,5 l čerstvě vymačkané pomerančové šťávy50ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy3-4 lžíce tekutého medu |
---|---|
Postup: | Želatinu namočíme na 5min do studené vody, z dobře okapaných broskví uděláme kaši. Nabobtnalou želatinu ohřejeme v hrnci a rozpustíme. Smícháme broskvovou kaši s pomerančovou a citrónovou šťávou a medem. Rozpuštěnou želatinu smícháme se 2 lžícemi ovocného pyré a za stálého míchání ji přidáme ke zbytku ovocné kaše. Plníme do různých formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout v chladničce. TIP! Želé v chladnu vydrží asi jeden týden a díky citrusovému ovoci je mimořádně bohaté na vitamíny. Studené želé je příjemné při horečkách a bolestech v krku a zároveň posiluje obranyschopnost organismu. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 30.9.2008 5:43:32 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.