| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

OVOCNÉ ŽELÉ

Při 10 porcích v jedné porci přibližně 264 kj/63 kcal, 1g B, 0g T, 16g UH
Suroviny:> přesnídávka

> posiluje imunitu

> na 8-10 porcí od 10. měsíce

10 plátků želatiny

1 velká konzerva broskví (váha okapaných broskví 480g)

0,5 l čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

50ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy

3-4 lžíce tekutého medu
Postup:Želatinu namočíme na 5min do studené vody, z dobře okapaných broskví uděláme kaši. Nabobtnalou želatinu ohřejeme v hrnci a rozpustíme. Smícháme broskvovou kaši s pomerančovou a citrónovou šťávou a medem. Rozpuštěnou želatinu smícháme se 2 lžícemi ovocného pyré a za stálého míchání ji přidáme ke zbytku ovocné kaše. Plníme do různých formiček vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout v chladničce.

TIP! Želé v chladnu vydrží asi jeden týden a díky citrusovému ovoci je mimořádně bohaté na vitamíny. Studené želé je příjemné při horečkách a bolestech v krku a zároveň posiluje obranyschopnost organismu.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:30.9.2008 5:43:32
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.