Suroviny: | MRKVOVÉ PYRÉ • BRAMBOROVÉ PYRÉ • BROKOLICOVÉ PYRÉ • KVĚTÁKOVÉ PYRÉ |
---|---|
Postup: | MRKVOVÉ PYRÉstředně velkou mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a uvaříme s malým množstvím vody doměkka. Uvařenou propasírujeme nebo rozetřeme vidličkou na hladkou kaši, podáváme teplou. BRAMBOROVÉ PYRÉjednu středně velkou kvalitní bramboru oškrábeme, nakrájíme na drobné kousky, důkladně vypereme a dáme vařit do horké vody tak, aby všechny kousky byly ponořené. Vaříme zakryté. Uvařené doměkka prolisujeme a s 4 lžícemi mléka (BEBA) vymícháme do hladké kaše. BROKOLICOVÉ PYRÉjednu menší růžici brokolice omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do horké vody. Uvařenou, měkkou brokolici rozmixujeme na hladkou kaši. KVĚTÁKOVÉ PYRÉstejný postup jako u brokolice. Později můžeme zeleninu kombinovat - brambory s mrkví, brambory s brokolicí, mrkev s hráškem, mrkev s květákem. Do zeleninových kaší můžeme přidávat dětské mléko pro zvýšení energetické hodnoty pokrmu, pro zjemnění chuti, chuť mléka je dítěti známá. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 30.9.2008 5:48:42 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.