| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

PUNČOVÉ ŘEZY

Suroviny:Spotřeba na 1 plát: • 4 vejce • 8 lžic horké vody • 200 g cukru krupice • 200 g mouky (směs hladké a polohrubé) • Punčový rozvar: • 200 ml vody • 300 g cukru krupice • asi 2 lžičky rumového aroma • asi 2 lžičky punčového aroma • asi ½ lžičky kyseliny citronové •
Postup:Vodu a cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, odstavíme a přidáme dochucovací prostředky.

Upečeme celkem 3 pláty (jedno těsto obarvíme narůžovo potravinářským barvivem ještě před vmícháním mouky).

Vychladlý bílý plát slabě potřeme zředěnou marmeládou.

Růžový plát provlhčíme teplým punčovým rozvarem, položíme na připravený podklad a také potřeme marmeládou.

Provlhčíme poslední plát a položíme ho nahoru. Vše zatížíme a uložíme v chladu.

Povrch řezu potřeme marmeládou, polijeme fondánovou polevou a dobře ztuhlý řez krájíme na díly.

Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:1.10.2008 12:31:07
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.