Suroviny: | veka krájená na plátky • 250g nahrubo strouhaného tvrdého sýra (v původním receptu je ementál, ale my používáme doma i levnější „akční“ eidamy :o)) ) • utřený stroužek česneku (může být i více, pokud snesete) • 1,5 dl bílého suchého vína • 2 – 3 polévkové lžíce smetany • sůl • petrželka (může být i sušená) • mletý kmín |
---|---|
Postup: | Smícháme sýr s česnekem, vínem, smetanou i kořením. Solíme případně až po ochutnání směsi – některé sýry jsou dost slané. Krajíčky veky potřeme směsí a dáme na plech zapéci. Zdobíme rajčaty a čerstvou petrželkou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2008 19:29:29 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.