Suroviny: | 300 – 400 g tvrdého sýra eidam vcelku • 1/8 másla • 200g taveného sýra • 2 lžičky hořčice • 2 rozetřené stroužky česneku • 2 vejce natvrdo • 250 šunky nebo šunkového salámu nakrájené na tenké plátky • pepř • sůl • menší cibule • nakládaná okurka |
---|---|
Postup: | tvrdý sýr dáme do mikrotenového sáčku a takto ponoříme na 15 minut do horké vody – pod bodem varu. Mezi tím utřeme máslo s tavenými sýry, hořčicí, utřeným česnekem, žloutky z vajec a potom přidáme najemno nasekané bílky, cibuli a okurku. Sýr vytáhneme za sáčku a rozválíme (nejlépe se válí na porcelánové či skleněné desce) na obdélník. Potřeme připravenou náplní, poklademe plátky šunky (nebo salámu) a pevně zavineme jako roládu. Zabalíme do alobalu a dáme na minimálně 12 hodin do ledničky. Servírujeme krájené na plátky. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2008 19:32:23 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.