Suroviny: | 2 vetší jablka, 2 švestky, voda (skořice a hřebíček) (cca 400g) |
---|---|
Postup: | jablka i švestky zbavíme slupky, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme trochu vody a dáme vařit na mírný plamen (jablka obsahují přirozený cukr a pektin, takže je třeba častěji pomýchat). Můžeme přidat kousíček celé skořice, ev. hřebíček, jen na chvilku, pro ovoňání... Po chvilce zase vytáhneme. Když jsou jablka mírně rozvařená tak vypneme plamen, počkáme až trochu zchládnou a rozmíxujeme do potřebné konzistence... Varianta 1. Podáváme tak jak jeVarianta 2. Přídáme pouze sušenky pro zahuštěníVarianta 3. přidáme banán a sušenky ve šťávě (obojí před konzumací) a zpracujeme na potřebnou konzistenciV tomto množství na 2-3dny. V uzavřené misce v lednici to vydrží. Pokud se přidají banány a sušenky se šťávou je nutná okamžitá konzumace... |
Vložil: | Alena+3+ Prosinčátka 2007 Šťastné ženy |
Datum: | 5.8.2008 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.