Suroviny: | 800 g polohrubé mouky • 80 g cukru • 0,5 l mléka • 120 g másla (či jiného tuku) • 40 g kvasnic • 2 žloudky a 1 vejce • špetka soli • trochu strouhané citrónové kůry • vanilkový cukr • Na tvarohovou náplň: 500 g tvarohu • 100 g cukru • 2 vejce • pžípadně rozinky |
---|---|
Postup: | Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší (víc, než na táč, ale méně než třeba na vánočku). Každá mouka je jinak suchá, tak je možné, že mouky bude víc nebo méně. Zaděláme pevnější těsto, které necháme 1/2 půl hodiny kynout. Z již připraveného kynutého těsta vykrajujeme lžící z těsta kousky, které klademe na pomoučený vál a prsty roztlačíme a naplníme. Buchty dobře uzavřeme stisknutím okrajů. Klademe je na plech, vymazaný rozehřátým tukem spojenou částí dolů a mezi sebou je promažeme tukem. Na plech je klademe volně, aby mohly nabývat. Necháme je ještě 15-20 minut kynout a dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Po chvíli teplotu trouby zmírníme. Pečeme je půl až třičtvrtě hodiny. Upečené je vyndáme z plechu, aby se odpářily a pocukrujeme. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 10.8.2008 23:11:32 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.