| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 287 [Dalších 187 >>]
24.1.2005 11:14:55
Myslela jsem tím, že MUDr. Calda je vyhlášeným odborníkem v oboru ultrazvukové diagnostiky, pamatuji, když zakládal specializované pracoviště, mají vlastní webové stránky - teď přemístěné z Apolináře na web LF. Takže samá chvála ;-)
Apolena.
24.1.2005 11:14:36
Mariko,
pokud nemáš žádné vědomosti o porodech doma, tak na základě čeho soudíš, že to je risk, hazard a nezodpovědnost?
24.1.2005 10:19:28
Ahoj Mariko,
také bych doma nerodila, ale na rozdíl od Tebe si myslím, že pro porod doma se rozhodne naopak žena, která je schopna a ochotna přijmou plnou ZODPOVĚDNOST za sebe i za své dítě a je si vědoma všech rizik, které s sebou toto rozhodnutí přináší.
  • 
24.1.2005 9:54:43
Ono to přece jen trošku souvisí. Třeba možná vedení porodu ovlivňuje zdraví dítěte. Nkevalitním vedením porodu se lze dopracovat k lehkým mozkovým disfunkcím a podobným záležitostem. Leč dítě je zdánlivě zdravé. čili porodník je z obliga (díte je zdravé), jenže pediatr má problém.
Tadeáška
  • 
24.1.2005 9:42:26
No, vidíš. A tady tolik propíranej Apolinář byl v tomhle celkem v pohodě. Žádný omezení sem víceméně neměla, sice celou dobu monitor, ale to mi přišlo logické, kanylu sem sice dostala, ale až po dvanácti hodinách, co mi praskla voda a to kvůli antibiotikám nikoli předcházejícímu SC. Na lůžku sem sice byla, ale normálně v sedě, což mi vyhovovalo a mohla sem jít i do sprchy, prostě mi na tu chvíli odpojili. Nechala sem si ke konci píchnout epidurál, protože už sem byla fakt hodně unavená (voda mi rupla v deset večer po docela aktivním dni), takže sem měla císaře v epidurálu. Mimino se ze mě snažili vyklepat horem dolem, ve stoje i na bobku a řekla bych, že víc už se snažit fakt nemohli, když se to nepohnulo ani po oxytocinu, do deseti minut sem šla na sál. Mimino už bylo hodně unavený, ale v pohodě. Mazali s ním na vyšetření, ale nakonec ani snad kyslík nepotřeboval, takže mi ho ani nemohli přiložit. Manžel sice na sále být nemohl, ale zase musím říct, že sme se o to ani nijak nehlásili, každopádně mimino viděl, mohl být přítomný u všeho, co s mimiňourem prováděli a tuším, že ho dostal i do ruky. Mi ho přinesli ukázat, když mi šili, dokonce dvakrát. Jen tak v ručníku a pak i zavinutýho.
Myslím, že přístup mi přišel naprosto v pohodě a adekvátní komplikacím. Porodní asistentky byly nesmírně milé, pít sem taky mohla, jak sem potřebovala. Snad jen že je to velká porodnice, tak holt kdo prošel, ten si šáhnul, připadal sem si trochu jak pornohvězda, ale na obranu doktorů musím říct, že se fakt snažili o sto šest, aby to šlo přirozeně a holt, když sem se neotvírala, tak jim nic jinýho nezbylo, než zjišťovat, jaká je situace :)
schamka + krakeni
24.1.2005 9:24:45
No, podla nadpisu by som sudila, ze clanok bude o tom, ako sa p.Marek stretol v onej diskusii s porodnikom a ako spolu diskutovali. Pod nazvom "Blizke STRETNUTI" by som rozhodne necakala recenziu-prezentaciu-reklamu jeho knizky.
Podla tvojho prispevku mam vsak pocit, ze clanok skutocne bol o Novej dobe porodnej, tj. o nejakej knizke, co p.Marek napisal (a v clanku ju aj propagoval...)
Ja som knihu necitala, no pravdupovediac po precitani tohto clanku mam pocit, ze mi bude lepsie aj nadalej citat hol.stranky pisane nejakou PA (mam to stastie, ze citanie v holandcine mi ide) ako knizku p.Mareka... ale je to len moj dojem z tohto clanku, ktory mi skutocne pride ubohy.
24.1.2005 9:10:48
Znova - pokud něco ZÁKON nezakazuje, tak to UMOŽŃUJE. Neumožňují to ZDRAVOTNÍCI, kteří nejsou s to mezi s sebou dohodnout na řádné péči. Jeden lékař, jehož jméno radši nebudu jmenovat, aby mě tu lidi nenařkli z pomluvy :o) mi odpověděl ve smyslu, že o porody doma má zájem jenom malé procento žen, takže nemá smysl jim vytvářet bezpečné podmínky pro porod (není to doslovná citace). Tím ale utíráme nos i my, co bychom si přály ambulantní porod (co je na něm tak nebezpečného, že nám ho naše zdravotnictví není schopno umožnit?), protože samozřejmě část péče by vycházela stejná...


S.
Marika
  • 
24.1.2005 7:42:28
Pridavam svoj nazor k porodom doma. Chapem ze Aida vzhladom k tomu co sa jej stalo mala obavy rodit v nemocnici. Nedokazem si ale predstavit zeby PA zvladla porod doma v pripade zeby nastali komplikacie. Niesom lekarka, ale opytajte sa ktorehokolvek porodnika, kolko personalu je k dispozicii v pripade komplikacii pri porodu. Ano nemam mozno tolko vedomosti o domacich porodoch, ale zenske preboha na co sa hrate? Je to risk, hazard, NEZODPOVEDNOST /vobec nemyslim zeby slo o pohodlnost to nie/, same si neuvedomujete do coho idete. To ze par z vas zvladlo porodit v domacom prostredi bez komplikacii, vsetka cest vasej odvahe a vasim anjelom straznym. Nie, nehovori zo mna nenavist ani zavist, len mi je smutno ze niekto chce rozhodovat o zivote svojich nenarodenych deti takymto sposobom.
Je to moj nazor za ktorym si budem stat a teraz sa do mna mozete pustit. Ocakavam to (na zaklade prispevkov ktore uz boli napisane).
Apolena.
24.1.2005 1:01:23
Milado,
ale to víš, že chodí, zrovna před týdnem jsem mluvila s jednou, která chodí pořád a před měsícem s druhou, která taky pořád chodí.
Ale babu Jagu znám, napověděla mi sama, používá pořád stejné obraty. Specializuje se na osobní urážky, má docela dobrou paměť a nebo si dělá poznámky :-), dokáže mistrně překroutit cokoliv, co kdy člověk o sobě napsal a úmyslně šíří lži o porodech doma a o domorodkách.
Apolena.
24.1.2005 0:55:38
Á, myslela jsem si to, my se známe už z jiné diskuze, že. Stejné názory, stejné fráze, stejné lži.
Pořád jsi naštvaná na celý svět a pořád se "léčíš" takhle hloupě?
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 287 [Dalších 187 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.