| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 287 [Dalších 177 >>]
Milada.
24.1.2005 0:50:24
Mno, Babo Jago,

ja tedy nevim, ale pred par mesici byl v TV porad o "domorodkach" Sylva to urcite upresni- bylo to tak v lete? nebo na podzim?
V tom poradu bylo nekolik ceskych maminek rodicich v Cechach a normalne k nim domu PA prisla. Kdyby jsi byla tak laskava a pouzila vyhledavac, tusim, ze by jsi to i nasla:-)

Milada

PS: a tak jo, pouzila jsem vyhledavac za Tebe, je to tady: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=1120726 a vysilalo se to v srpnu.. no nemam ja vybornou pamet, co?:-))
Baba jaga
  • 
24.1.2005 0:49:13
Trvej si na čem chceš, tvůj názor pro mne nemá absolutně žádnou hodnotu. Nejsi schopna překročit svůj vlastní stín.
Apolena.
24.1.2005 0:45:56
Anito,
klidně se ptej, já jsem na rozdíl od Aidy rodila v Čechách a poměrně nedávno.
Apolena.
24.1.2005 0:43:34
Babo Jago,
trvám na tom, co jsem napsala - jsi trapná. A není to navážení, je to konstatování holého a smutného faktu. Nevím, proč máš tohle zapotřebí a proč tak hloupě lžeš - samozřejmě, že k porodu doma chodí porodní asistentky i v Čechách, je jich sice jako šafránu, ale chodí! Samozřejmě, že porodit doma lze i v Čechách legálně, jen na to ještě všude nejsou zvyklí.
Občas je mi smutno z tebe a podobných lidí, když vidím, kam až se ve své závisti a nesnášenlivosti dokážou snížit.
*Aida*
24.1.2005 0:41:40
Anito,
klido napis :o). Akorat ze se nenachazim v CR, takze co se formalit tyce, asi moc neporadim.
*Aida*
24.1.2005 0:39:29
Tadeasko,
bylo to v Londyne v North Middlesex Hospital. Okolni nemocnice maji podobna "pravidla". Kdyz jsem cca ve 26tt byla na UZ v Neratovicich (chtela jsem zjistit pohlavi a pro rypaly me to stalo 500 Kc), tak jsem se jen tak orientacne optala, jak porody po CS probihaji u nich. Kanyla v ruce a kontinualni monitorovani bylo stejne, druha doba porodni jedine vleze a s nastrihem, delku prvni doby si nepamatuji, zda meli omezenou.
Ale od kamaradek vim, ze to tak v Cechach neni vsude a tak doufam, ze uz se blyska na lepsi casy :o).
Baba Jaga
  • 
24.1.2005 0:29:00
Zákon to neumožňuje a ani nezakazuje, ale žádná PA vám dnes k porodu doma nepřijde. Zkuste požádat třeba Štromerovou, uvidíme. Nebo kteroukoliv jinou PA.
24.1.2005 0:27:39
Sylvo Š , Sylvie, Aido a další máte můj obdiv za trpělivost v reagování na netolerantní názory !Když neví kudy kam, argumenty dochází nebo jsou zaslepeni musí ihned pro jistotu útočit...Vůbec jim nedocvakává o co jde ve vašich argumentech...ach jo...Četla jsem vaše reakce i dalších diskuzích, tak vím o čem je řeč..Mohla bych se zeptat soukromě na pár věcí ohledně porodu doma?
Baba Jaga
  • 
24.1.2005 0:24:03
Díky Pepo.-))) Pro ty, co je vyděsil můj příspěvek: ta paní, co rodila doma, má péči "zdarma", tedy my všichni na ni přispíváme. Alternativní porodnic etady jsou. Zvolila si nadstandard v podobě drahé PA. Díky své "inteligenci" pak rodila sama a manžel cestoval s PA. Jak dokonalé! Vysněný porod, fakt! Proč bych já jí měla na její nadstandard platit??? Je to nemorální a je to somrování. Ať rodí doma, ať si pozve PA třeba z Toskánska, ale ať si to platí sama. Je to její volba!
23.1.2005 23:18:20
Pokud mám uvést vlastní zkušenost.
Před porodem jsem přečetla vše co se mi pod ruku dostalo. Vybrala jsem si co pro mne bylo důležité a sestavila jsem si porodní plán. Zkusila jsem ho ukázat v naší porodnici - některé věci nebyly možné, protože odporovaly zdejším zvyklostem, jiné by možná možné byly, ale to se uvidí až na to dojde. Rozhodne doktor, diskutovat se mnou nikdo nebude – protože oni mají zodpovědnost. Né já.

Nechtělo se mi jít do již předem konfliktní situace a tak jsem se rozhodla porodit tam kde jsou všechny body z mého porodního plánu nabízeny již zcela automaticky všem rodičkám.
S pečlivě sesmoleným plánem jsem si nakonec mohla tak akorát utřít čelo, protože porod se zkomplikoval a bylo nutné použít kleště.

Přesto, nerozhodla jsem se a nerozhodla bych se pro porod doma né z důvodů možných komplikací, ale protože prostě na něco takového nemám dostatečné sebevědomí.
Nemám pocit, že by tu děvčata „domorodky“ dělaly této alternativě nějakou reklamu, nejvíce argumentů proti (velmi věcně a neemotivně podaných) jsem si já osobně vyslechla od PA, která u domácích porodů asistuje.
Za sebe a své dítě odpovídá dle mého názoru pouze a především matka a pokud je tuto odpovědnost schopna přijmout v plném rozsahu i během porodu, nevidím důvod proč by jí v tom mělo být bráněno.
Pro sebe bych si do budoucna přála aby se i v té naší porodnici začali k rodičkám chovat jako ke svým klientkám, opustili své piedestaly a snížili se k diskuzi.

P.S.:
1) Knihu pana Marka mám a líbila se mi mnohem více než jeho burcující příspěvek nahoře.
2) Johanka 9.1. zase porodila, zase doma. Je to kluk.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 287 [Dalších 177 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.