| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 287 [Dalších 167 >>]
Tadeáška, tři kluci
  • 
23.1.2005 22:56:38
"Zjisteni byla nemila. Kanyla do ruky (pro pripad), kontinualni monitorovani, 8 hodin na prvni dobu porodni a max. 1 hodina na druhou."
... tohle mi fakt zaujalo a zajímalo, kde to bylo, protože já osobně rodila u tolikrát zmiňovaného Apolináře po prvním SC (pro abrubci placenty)a užila jsem si čtrnáct krásných hodin s odteklou vodou a kontrakcemi po minutě (to od začátku až do konce). Nakonec z toho byl další SC (pro nepostupující porod) a teď v prosinci poslední SC, tentokrát plánovaný .. A řekla bych, že i za těch posledních pět let, co jsem měla šanci vidět a hlavně zkusit, se přístup v porodnicích rok od roku zlepšuje .. Holt to asi bude chtít ještě trochu času :) Každopádně zaplaťpánbůh za ty dary, že české porodnictví dorazilo aspoň takhle daleko a mělo na to "JEN" dvacet let ....
Adléta, holčička 11m
  • 
23.1.2005 22:48:24
No, Milado,
jestli sis tuto cestu vybrala protože znáš stejně dobře i ostatní možnosti, pak je to to nejlepší co jsi mohla udělat a určitě "zmasírovaná" nejsi. Ale většina lidí akceptuje to co je jim předloženo (ať už se jedná o přístup lékařů, o medikaci, o ty zmíněné potraviny -já taky chlívek ani záhon zatím nemám a přesto si vybírám potraviny kvalitnější a jinde než v supermarketu a jde to, jen opravdu chtít) bez toho, že by se zajímali nejde-li to lépe.
Ono to totiž funguje tak, že poptávka tvoří nabídku. Až budou všechny ženy požadovat změnu v přístupu, a až dojde k tomu, že všichni si budeme moci vybrat jak budeme rodit a budeme náležitě a automaticky informovány- od porodu doma se sousedkou po lékařsky vedený porod ve specializovaném zařízení se všemi těmi epidurály a 16 ultrazvuky za těhotenství, pak teprve uvěřím, že ty, které dnes tvrdí, že lékařský porod je jediný správný (mluvím o fyziologických porodech) si to samy vybraly a vědí proč. Dnes si ale s dovolením myslím, že těch, které to dělají a vědí proč je naprosté minimum. Většina prostě neví jak jinak bez ztráty kvality.

PS: Já jsem taky rodila přirozeně, dokonce to ani nebylo tak zlý, to řezání bylo pro příklad. Ono se to totiž děje stále častěji.
MaKo+Ondra(syn 8mesicu)
  • 
23.1.2005 22:08:37
Milý pane Marku, již to tu několikrát zaznělo, ale po přečtení vašeho "zášť-dštícího" ubohého příspěvku, musím i já (zarytý nepřítel internetových diskusí) napsat pár řádek.
Porodnici U Apolináře, ani nikoho z jejich zdravotnického personálu sice osobně neznám, přesto věřím, že úroveň tamní péče, jako i přístup zaměstnanců k rodičkám, bude minimálně na takové výši, jako vaše neschopnost rozumně vyargumentované diskuze. Navíc naprosto nechápu, kde se ve vaší zen-budhistické duši bere ta militantnost. Vaši knihu Nová doba porodní máme doma a ač se vším plně nesouhlasím (např. závislost incidence GER na UZ vyš. v těhotenství), v podstatě se jedná o zajímavé čtení, které, když už nic jiného, může řadu nastávajících maminek srozumitelnou formou informovat o běžném průběhu těhotenství, porodu i šestinedělí v různých dobách a kulturách, tu naši nevyjímaje. Nic to nemění na tom, že vaše diskuze na vlnách ČRo (ať už 1 nebo 2), stejně jako váš článek výše, naprosto postrádají nadhled, pokoru a snahu pochopit protivníka.
Všechno, co děláte, je jistě záslužnou čiností; snažte se jen o trošinku jiný přístup a prezentaci vašich názorů, jinak vyzní jako nechtěný pšouk.
Nakonec vám však i musím poděkovat. Vždy jsem toužil být porodníkem. Chtěl jsem přivádět na svět děti a těšit se z každičkého toho nového tvorečka a radosti jeho šťastných a hrdých rodičů. Osud tomu však chtěl jinak a nakonec pracuji jako onkologický gynekolog a moje práce mě velmi baví. Naštěstí. Protože představa, že bych se denně setkával s podobnými, smysluprostými a rozumnými argumenty nepodloženými názory, mě děsí. A pak, že onkologičtí pracovníci mají k syndromu vyhoření nejblíže!
Miška
  • 
23.1.2005 22:08:33
A proč hned litujete??? Co to je zase za blafání o bezproblémovkách, jejich "právech"...atd. Já jsem za Apolináře taky vděčná, ale o tom to není. Když chci rodit do sudu, v lese, nelezu do špičkové porodnice, kde jsou odborníci a do toho sudu mě holt rodit nenechají! O tom byl příspěvek, na který jste tak vhodně (jak je zde zvykem) zareagovala.
*Aida*
23.1.2005 21:49:45
Ovsem tady s Olgou zcela souhlasim a vystihlas to presne. Ja o tom take premyslim :o). Mozna nam to nekdo vysvetli.
*Aida*
23.1.2005 21:46:57
Olgo,
nejdrive jsem take chtela napsat neco v tom stylu, cos napsala Ty. Jenze ono pro nekoho, kdo veri, ze by klasicka medicina pomohla vice, je neco takoveho opravdu prevelice slozite. Stejne tak by to bylo v pripade nekoho, kdo veri jedine alternativnim metodam a jeho pribuzny se rozhodne lecit chemoterapii atd.
Olga, 19m. mimi
  • 
23.1.2005 21:36:32
Můj dědeček, když onemocněl, nebyl ani u jediného léčitele, naopak navštívil bezpočet lékařů klasických, a přesto zemřel na rakovinu. Aniž by to někomu bylo divné a aniž by šel za to kdokoli před soud. Proč taky?
Naprosto nechápu, o co se tady snažíte. Každý snad máme právo rozhodnout se zcela podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jak budeme v případě nemoci postupovat. Špatní odborníci a břídilové jsou mezi léčiteli i mezi lékaři, a naopak v obou skupinách lze narazit na špičkové profesionály, kteří člověku skutečně pomohou.
Ale někdy prostě již pomoci nelze. A nikdo, a to ani vy, není tak vševědoucí, aby mohl jen tak říct: "Kdyby šel hned k lékaři, mohl žít." Protože stejně tak by se dalo říct: "Kdyby šel hned k léčiteli, mohl žít."

Snadno se odsuzuje, snadno se hází všechno do jednoho pytle... ale nehrajme si na vševědoucí a nechtějme rozhodovat o životech jiných. Většina lidí není schopna přijmout zodpovědnost ani za sebe sama, a chtěli by být přitom odpovědní i za jiné lidi...
*Aida*
23.1.2005 21:32:01
Zuzano,
kazdy mame pravo volby. Priznavam, ze kdyby se tohle stalo nekomu z mych blizkych, nesla bych to velice tezce. Ale pokud ten clovek ke klasickemu lekari nechce, ostatni s tim moc nenadelaji a je to velice tezke :o(. Je to slozita problematika a ti, kteri zustanou, se pak nejakym zpusobem musi vyrovnat s tim, ze to mozna mohlo byt jinak. Hodne sily.
Olga, 19m. mimi
  • 
23.1.2005 21:27:07
Jedno jsem, přátelé, z této diskuse vůbec nepochopila. Co vede všechny ty odpůrce všeho nového a skalní příznivce nemocničních porodů k těm útokům na ostatní? Proč mají tak silnou potřebu činit se odpovědní za život ostatních? Proč nedokážou přijmout fakt, že každý je zodpovědný sám za sebe a jak kdo žije, je jen jeho věc?
Jako by jim někdo bránil rodit v nemocnicích...
()
  • 
23.1.2005 21:23:54
Zdá se, že (nejen) o regresní terapii toho mnoho nevíte... Raději mlčte, když nemáte co říct. Děkuju.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 287 [Dalších 167 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.