Xantipa |
• |
23.1.2005 18:32:16
kdyby se opravdu respektovala svobodná přání, i to, kde rodit. Myslím si, že každá žena má právo si rozhodnout, jestli bude rodit v téhle nebo jiné porodnici, nebo doma. Ale když se rozhodne rodit doma, měli by jí lékaři poskytnout všechny dostupné informace o porodu. Já bych si přestavovala, že taková žena by třeba mohla do nejbližší porodnice zavolat, sdělit, že začíná rodit. Kdyby něco, aby byli připavení.
Vím zcela jistě, že i kdyby byly takovéto podmínky, doma bych nerodila, i když mé zažitky z porodnice nebyly zrovna nejlepší. Jsem přesvědčená, že komplikace, které nastaly, by nastaly i doma a možná s horšími následky. Přesto chápu ženy, které se rozhodly i za současných podmínek porodit doma, ale je mi líto, že to nemohou dopředu probrat s lékařem. Tak už se přestaňme dohadovat, kdo je hazarder a kdo vševěd, apod., a zkusme vymyslet, jakým způsobem zlegalizovat porod doma, aby se na takovou ženu nekoukal kde kdo jak na šílence. Naši zákonodárci prostě vědí všechno nejlíp, jsou přece zvolení a určitě nečtou rodinku. |
Klárka |
• |
23.1.2005 18:31:47
haha a nieje to prave naopak? Mame dovod byt zurive? :-)
|
Apolena. |
23.1.2005 18:30:46
Klárko,
já chápu, že lékaři většinou porod doma nedoporučují. Většinou, protože už i já jsem se setkala s lékaři, kteří nebyli proti, ovšem při dodržení určitých podmínek (a byli Češi!). Mimochodem na www.porodnice.cz probíhá i diskuze k porodům doma. A ačkoliv se baví lékař od Apolináře a kromě jiných i já, diskuze je klidná a věcná. Takže asi nebude moje vina, že tahle diskuze je taková, jaká je. Setkávám se s tím často - kde nejsou argumenty, nastoupí urážky. |
Vera |
• |
23.1.2005 18:29:48
dobre,tak pro lepsi pamet
add:prispiva na tve porody,protoze ona plati zdr.poj.Nechapu proc by mela dotovat tvuj porod... add:odpoved pro pana pepu-cela Vice mene v kazde odpovedi neco...Dale se k tomu odmitam vyjadrovat,zde jde o neco uplne jineho. |
23.1.2005 18:27:32
Sorry, už stokrát jsem si slíbila, že nebudu rejpat, nebudu rejpat, nebudu rejpat... a stejně mi to nedá :o) Rada: "Když chcete rodit doma, jeďte do zahraničí." patří mezi mé nejoblíbenější :o)))) Opravdu autorům této věty nedochází absurdita jejich rady? :oO
Klárko - čím by konkrétně tebe ohrozilo, kdyby se i českým domarodkám dostalo řádné péče, která jim je v současnosti odpírána? Čím tě to ohrožuje, že si bráníš tuto možnost připustit? Co ti na té myšlence vadí? Co tě vede k tomu, že schvaluješ odpírání zdravotnické péče některým lidem? Myslíš si, že žena rodící doma bez odborné pomoci je na tom líp, než žena rodící doma s odbornou pomocí? Předem děkuji za odpovědi. S. |
Alena |
• |
23.1.2005 18:27:07
Koukám, že diskuse se vyvíjí jako vždy, když se zuřivé odpůrkyně přirozených porodů pustí do boje...
|
xxx |
• |
23.1.2005 18:26:10
stranku nelze zobrazit
|
dgg |
• |
23.1.2005 18:24:43
No to snad ne! 4
Ja je znam 4000 co rodili v nemocnici. |
Alena |
• |
23.1.2005 18:23:00
|
Alena |
• |
23.1.2005 18:19:53
Doporučuji vám, pane H., prostudovat také tyto studie, a neomezovat se pouze na názor jednoho porodníka ze staré školy.)
Alena |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.