23.1.2005 17:02:10
Sylvo, dovolim si to pro Haninu zformulovat ještě trošičku jinak:
nejen že i v nemocnici můžou vzniknout komplikace, ale některé komplikace vznikají právě z důvodu, že se porod koná v porodnici (v určité atmosféře, poloze, medikaci apod.) |
Vera |
• |
23.1.2005 17:01:15
...U zen s nizkym rizikem to muze byt i doma...Pro me tedy i nizke riziko zustava rizikem.
Pochybuji,ze byste v nasem state nasla odbornika-ci(porodnika),ktery by takove riziko podstoupili,oni totiz ze sve praxe vedi kolik"rodicek s nizkym rizikem"prijde a pak jde o zivoty. I v nasem zdravotnictvi najdete erudovane odborniky,kteri razi teorii co nejprirozenejsiho porodu a pokud mozno do niceho nezasahovat,ale k porodu doma byste je nepremluvili. |
Apolena. |
23.1.2005 16:44:31
Vero,
a nepletete si mě s někým? Můžete mi napsat, kde jsem někoho urážela? Jste si jistá, že víte, o kom a o čem píšete? Přečetla jste si příspěvky k téhle diskuzi? OPRAVDU? |
Apolena. |
23.1.2005 16:41:31
Klárko,
já nepláču, snažím se něco dělat, neptala ses mě na to, takže nevím, z čeho usuzuješ, že všechno "řeším" jen touhle diskuzí. Kromě toho se ovšem podobných diskuzí účastním. Jednak proto, aby se k potencionálním zájemkyním o porod doma dostaly nezkreslené informace (aby jim třeba někdo netvrdil, že porod doma není legální). Taky proto, že mě nebaví nechat se urážet od lidí, kteří se ani nenamáhají přečíst si příspěvky, na které reagují, natož aby o porodech doma něco věděli. |
23.1.2005 16:24:49
Milé zlatíčko xxxx,
nějak jsem nepochopila tvůj příspěvek :o) S čím tu otravuju? S oficiálním doporučením, které (mám pocit) šíří i naše ministerstvo? Asi jsou lidé, kteří ho neznají, soudě dle jejich navážení se do ostatních diskutérek, tak jsem si dovolila jim rozšířit obzory. Na čem něco bude? Že porody doma jsou dostatečně bezpečné, aby si je ženy mohly zvolit, pokud chtějí? Asi jo, když moje známé v různých státech Evropy tak mohly rodit a odborné pomoci se jim dostalo. A co si mám zaplatit? Službu, kterou mi české zdravotnictví nenabízí? Jak to mám, probůh, udělat? Aby bylo jasno, s tou službou teď nemluvím o porodech doma (i když těch se to týká taky), ono naše porodní služby kulhají na více místech :o( Děvenko, mohla by ses vyjádřit tak, abych pochopila, na co konkrétně v mém příspěvku jsi reagovala? S. |
xxxx |
• |
23.1.2005 16:16:50
Tak co s tim otravujete tady? Asi na tom neco bude kdyz se nase zdravotnictvi k tomu nema ne? A nebude to o penezich, s tim zas na nas nechodte. Kdyz chcete neco extra tak si zato zaplatte holcicky. Ja kdyz budu chtit u meho porodu lekare XY a ten bude mit volno az budu rodit, taky to nebude zadarmo :-)
A uz bylo tech sofistikovanych argumentu dost nemyslite? |
23.1.2005 16:05:45
Cetla jste take o nepredvidatelnych komplikacich u porodu?Predpokladam,ze ano,ale to bych se asi dotkla vasi inteligence,protoze,kdyby ste to cetla nikdy byste nemohla nekomu doporucit rodit doma. (Vera)
Kde by tedy měla žena rodit? Můžeme bezpečně říci, že žena by si měla zvolit místo, kde se cítí bezpečně, a na takové periferní úrovni, kde je dostupná náležitá péče (FIGO 1992). U těhotných žen s nízkým rizikem to MŮŽE BÝT DOMA, na malé porodnické klinice nebo v porodním centru ve městě, a možná i na porodnickém oddělení větší nemocnice. (oficiální doporučení Světové zdravotnické organizace) Docela se bavím představou, že by "porodní odborníci" ze Světové zdravotnické organizace nikdy neslyšely o nepředvídatelných komplikacích u porodu :o)))) Mimochodem, já nikdy neslyšela Sylvu, že porody doma doporučovala. Ale vím o ní, že se v rámci možností snaží poradit potenciálním domarodkám, jak to udělat a na koho se obrátit, aby si porod maximálně zabezpečily - což, jen tak mimochodem, v "civilizovaném světě" je záležitostí zdravotníků, a nikoli samotných rodiček. S. |
Klárka |
• |
23.1.2005 15:53:19
Uplne s vami suhlasim! Pani Sylva si asi este neuvedomila, ze "place na spatnom hrobe". To ako tvrdite ze bojujete za to, aby si zena mohla slobodne vybrat kde bude rodit a mala to dokonca zadarmo len preto ze si plati zdrav. poj., sorry, ale tu to svojimi utocnymi recami asi nevybojujete. Rovnako ako pan Marek svojim clankom. Len zhodil sam seba a to za co bojuje. Ale to my "neinformovani" asi nepochopime.
|
Vera |
• |
23.1.2005 15:40:21
Sylvo,prestante prosim napadat lidi o kterych nic nevite.Na diskusi ktera je zde vedena jsem toho precetla dost.
Kde berete tu jistotu,ze jen ten vas nazor je spravny?Take bych rada rodila v domacim prostredi(mit moznost okamziteho reseni prip.komplikaci),ale to riziko radeji prenecham vam "informovanejsim" Vim,ze v nemocnici to take vzdy nemusi dopadnout dobre,ale kdyz k takove situaci dojde a je ohrozeny zivot miminka,nebo rodici maminky v te nemocnici maji alespon sanci. Vim,ze zde zdelujete jen vasi zkusenost,ktera dopadla dobre,ale ne kazdy musi mit to stesti jako vy.Cetla jste take o nepredvidatelnych komplikacich u porodu?Predpokladam,ze ano,ale to bych se asi dotkla vasi inteligence,protoze,kdyby ste to cetla nikdy byste nemohla nekomu doporucit rodit doma.Kdyz to zase vezmu z druhe stranky,kazdy by mel moznost se rozhodnout,ale take by si mel uvedomit,ze v tomto pripade nerozhoduje jen o sobe. |
23.1.2005 15:23:17
Mila Leno,
uplne chapu, ze si Ty sama nedokazes predstavit, ze bys rodila doma, protoze to v Tobe vyvolava obavy o vlastni dite (a budouci deti) - cetla jsi ale knizku od Henci Goer Pruvodce premyslive zeny na ceste k lepsimu porodu? Po jejim precteni a naslednem studiu dalsich pramenu jsem dospela k nazoru, ze porod v nemocnici muze byt stejnym rizikem jako porod doma, prinejmensim v pripade, ze se jedna o zdravou zenu s nerizikovym tehotenstvim a predpokladem pro normalni prubeh porodu (a muzu Te ujistit, ze s analyzou statistik a vyzkumu mam dost svych zkusenosti, abych dokazala odhadnout, zda s nimi autorka zachazi dogmaticky a demagogicky). Tolik k drzosti a nezodpovednosti zen, ktere voli domaci porod. K lepsimu zdravotnimu stavu nasich praprapra...: nemyslim si, ze jsme na tom zdravotne hur, nez ony - mame lepsi vyzivu, lepsi hygienicke podminky a lepsi pristup k zdravotni peci (ovsem ke vsemu podotykam, ze vseho moc skodi) - a proto, ne presto se dozivame vyssiho veku (a jsme i vyssi a robustnejsi a neumirame tolik pri porodech). Krome toho typicky porod pred sto lety neprobihal nekde na mezi nebo v brazde, ale doma v posteli. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.