| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 287 [Dalších 97 >>]
*Aida*
23.1.2005 13:14:02
Klarko,
ja jsem si nevsimla, ze by Ti nekdo zakazoval jit do porodnice a nutil Te rodit doma. Jeste jsem nikdy nepotkala zenu, ktera rodila doma a nabadala k tomu i nekoho jineho. Zato opacne to funguje spolehlive.
Muzes mi prosim dolozit, jak presne zena hazarduje se svym zivotem a zivotem sveho ditete, pokud se rozhodne rodit doma?
Me uz tyhle diskuze opravdu unavuji a obdivuji Sylvu a Sylvii, ze neustale siri informace. Obcas se ovsem nekomu povede me vytocit natolik, ze proste reagovat musim :o). Rici totiz v jedne vete, ze jsem tolerantni a respektuji nazory druhych a oznacit zeny rodici doma jako nezodpovedne hazarderky, to se fakt musi umet :o)))))))))))))).
PS: Ja jsem se v teto diskuzi nabidla, ze odpovim na jakekoliv dotazy, tykajici se porodu doma a proc jsem tak ucinila. Nooo, nikdo se na nic nezeptal! Coz me jen utvrzuje v nazoru, ze to nikoho nezajima, oni to totiz vsichni vedi lepe nez ja. Je naprosto jasne, ze nejdulezitejsi pro me bylo moje pohodli a taky samozrejme barva dlazdicek v nasi koupelne....
23.1.2005 12:13:14
Dobrý den, musím nesouhlasit.V loni v červenci jsem u Apolináře rodila a musim říct,že jinam bych nešla.Během porodu jsem vystřídala sprchu,balon,porodní stoličku,masáže a na konec jsem si dala epidurál.Celou dobu se o mě staraly 2mladé příjemné porodní asistentky,které taky moji holčičku přivedly na svět.Dr.Čepický přišel až na konec,na revizi a aby mě zašil,ano bylo nutný udělat nástřih,naštěstí jen povrchní5stehů(druhý den jsem si už mohla sednout),ale nejsem přece idiot ,abych nastřih odmítala,a pak mi rupla kvuli mé ješitnosti,že přece u porodu nástřih být nemá celá hráz:-(
Po celou dobu porodu mi bylo nabízeno pití a vše se dělo podle toho jak jsem si přála.
Ano je to fabrika na děti,ale když nechcete takovýhle přístup,tak tam nechoďte rodit.
Apolena.
23.1.2005 12:11:18
Díky, Pepo, štěstí opravdu docela mám. Nebuď ale smutnej, vzpomeň si na krásné přísloví "když se štěstí unaví, sedne i na vola" a neztrácej naději.
Mimochodem - píše se "sečtělá", nikoliv "sečtená". Sečtená mohou být povětšinou jen čísla.
Apolena.
23.1.2005 12:00:41
Klárko,
předpokládám, že reaguješ na můj příspěvek, ačkoliv nejsem Silvie, ale Sylva.
Tolerance je o tom, že RESPEKTUJEŠ (nikoliv hodnotíš) rozhodnutí toho druhého. Já jsem rodila doma a bylo by snadné napsat, že bych nikdy nehazardovala s životem a s city svého dítěte, a proto bych nikdy nešla do porodnice. Jenže ono to tak jednoduché není - každá máme jinou představu o bezpečí, každá si věříme jinak, každá jinak vnímáme své dítě...
Znám fůru žen, které rodily doma, a žádná neuvedla jako důvod, že rodila doma kvůli svému pohodlí. Pořád kolem dokola se objevují názory, že rodíme doma kvůli svému pohodlí a na dítě nemyslíme, ačkoliv se nás nikdo na naše důvody neptá - vycházíte ze SVÝCH domněnek - to mi tedy připadá stejně inteligentní, jako když budu tvrdit, že elektřina nemůže fungovat, protože já tomu nerozumím.
Je komické, když někdo napíše "já jsem tolerantní, ale každý, kdo se rozhodl jinak než já, je hazardérka".
Pepa
  • 
23.1.2005 11:54:08
Tak uz vysum, protoze jedinou netolerantni pisatelkou jses tady ty! Docela zabavne, jak te dokaze vytocit nazor ktery se lisi od toho tvyho. Zamysli se nad sebou Sylvo, trapna jses tady jenom ty. Je to tvoje vec rodit doma, pri cteni prispevku mi behal mraz po zadech. No jo, hlavne ze jses tak informovana a sectena. Podle mne mas jednom stesti...... tak ti preju at ti to vydrzi.
Klárka
  • 
23.1.2005 11:28:26
Silvie ja som len chcela povedat to, ze mna nikto nepresvedci rodit doma. Neviem kde si rodila alebo planujes rodit ty (a nakoniec je to tvoja vec), ale nechci ma presvedcit ze som netolerantna, len preto ze som neuverila "argumentom" ak sa to tak da nazvat Vlasty Marka. je na kazdej zene, ako si to zariadi a ako bude hazardovat so svojim zivotom a zdravim miminka. Ja osobne mam s lekarmi a nemocnicami len tie najlepsie skusenosti a plne im doverujem.
Maja
  • 
23.1.2005 11:22:10
Uplny suhlas! Konecne sa nasiel niekto, kto vystihol o co tu ide. Citala som clanok Vlasty Marka a musim sa priznat ze som v nom nenasla ziadny argument ktorym by ma presvedcil. Len same ohovaranie, zavist. Nechcem vidiet reakciu doc. Caldy, keby si to precital. Mimochodom: ako suvisi vyzor (podla Marka ze pan doc. je "dohola") s jeho lekarskymi - porodnickymi schopnostami? ved je to smiesne a priznam sa, pochopila som to len tak, ze mu Marek zavidi jeho muzske charizma. alebo sa mylim?A toto maju byt argumenty? je to len ubohe vylievanie si zlosti nad tym, ze v zmienenej diskusii s panom doc. neuspel (diskusiu som nepocula)a tak sa snazi svoje city vyliat na tychto strankach. Prepacte, ale nezda sa vam ze sme uz z toho vsetci vyrastli? Ja osobne by som radsej uvitala na tychto strankach nejake fundovane clanky lekarov-porodnikov. Tolko z mojej strany.
Apolena.
23.1.2005 11:07:09
Vero, Klárko,
asi jste nepřečetly dost důležité literatury, když si myslíte, že miminko by se mohlo narodit do exkrementů.
A tolerancí taky zrovna nesršíte. Zopakuju to znova - NIKDO vám nezaručí, že v porodnici nezemřete vy nebo vaše dítě, třeba kvůli krvácení nebo kvůli chybě personálu, těch důvodů může být víc.
Zkuste nejdřív trochu číst a ptát se, než napíšete něco podobného, z vašich příspěvků je znát nedostatek informací.
Janka
  • 
23.1.2005 11:06:26
Petre vy jste lekar?
Klárka
  • 
23.1.2005 10:47:00
Uplny suhlas. Ja som pocuvala diskusiu v radiu, aj som si precitala clanok p. Vlasty. Som este len v 4. mesiaci tehotenstva ale porodnicu uz mam vybranu (Kadan), ale urcite viem ze by som nikdy nehazardovala s mojim zivotom alebo zivotom miminka - porodom doma. A rovnako ako vacsina tehotnych zien ktorym zalezi na sebe i na miminku, mam prestudovany kopec literatury a clankov z internetu.

Som clovek tolerantny a respektujem zeny ktore propaguju prirodnu medicinu alebo porody doma, ale jedno co ma dokaze vytocit, ked to niekto vnucuje aj nam ostatnym. Pan docent z Prahy na mna neposobil prehnane sebavedome ani typ macho, a ja osobne by som ho pri porode urcite radsej privitala, ako lekarku-zenu, alebo p. Vlastu.
Je to vec nazoru, len nechapem preco p. Vlasta tak zhanobil a odsudil vo svojom clanku nazory fundovaneho doktora. Citila som z toho zavist a mozno i nenavist. Ale to je mozno len moj pocit. Mna teda nepresvedcil.
[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 287 [Dalších 97 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.