| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 287 [Dalších 77 >>]
Apolena.
22.1.2005 21:50:28
Jo, mně to popudilo docela hodně, vzhledem k tomu, že Johanku znám a vím, že jako OSVČ platí zdravotní pojištění, ze kterého ovšem nic nemá.
Všem přijde naprosto normální, že porod v porodnici je zdarma (tj. nemusí se "oficiálně" nic platit), ačkoliv je dražší; ovšem pokud někdo chce porodit jinde, přeci mu nikdo nebude na porod přispívat! A proč ne!? My přeci platíme zdravotní pojištění úplně stejně, jako ženy, které rodí v porodnici!

Zlobí mě tahle netolerantnost. Jsi jiná = jsi špatná.

Zajímavé je, že takhle netolerantně se projevují pouze skalní příznivci medicínsky vedeného porodu. Mně totiž nepřipadá, že by na sebe útočily dva tábory. Ze všech těchle diskuzí mám spíš dojem, že se "domarodky" brání útokům netolerantních lidí.
A protože ty odsuzující příspěvky jsou pořád stejné, většinou i stejně hloupé, občas některá vyšumí (třeba já :-)).
Apolena.
22.1.2005 21:37:01
Já jsem taky rodila doma a veškerý "binec" (tj. voda s trochou krve) jsem uklidila tím, že jsem vypustila a osprchovala vanu.
Jídlo jsem měla nachystané v ledničce a v mrazáku, něco dovezla máma, ale nevadilo mi vařit.
Starší dítě se nemotalo, nemotá se nikdy, chodí do školy a umí se o sebe postarat, tj. ohřát si jídlo, umýt si po sobě nádobí atd. - proč by mi to mělo po porodu vadit?
Milada.
22.1.2005 21:23:07
Sylvo,

no na to uz jsem ani nemela silu reagovat, byla jsem odrovnana uz z toho, ze zakon nam to neumoznuje...ale vyraz "somrovat na porod" mne vcera vazne popudil dost.

Milad
Milada.
22.1.2005 21:19:03
Sylvie,

ja vedela, ze nahravam Tobe :-)

Uz jsem si tenhle tyden rikala, ze ta nova diskuze Rejpalove na Rodine bude o nas dvou :-))

Milada
Apolena.
22.1.2005 21:16:33
Heleď, babo Jago, ta paní, která rodila doma a měla PA z Rakouska, přispívá pravidelně na TVÉ porody, protože ona platí zdravotní pojištění. Tak nechápu, proč by ona měla dotovat tvůj porod, ovšem svůj si platit sama. A kromě toho, pokud vím, nikoho nenutila. Jsi docela trapná, fakt.
Hanka, dvě dětičky
  • 
22.1.2005 21:13:04
Nedají se přečíst všechny příspěvky, je jich moc. Ale nedá mi to, abych se k diskusi nepřidala. Rodila jsem 2x (oba porody bez komplikací),přičemž první porod byl "klasicky medicínská záležitost" a ten druhý byl "náš" pod dohledem lékařky. Proto jsem si podruhé zvolila variantu, kde lékař je "partnerem" rodičky a ne "diktátorem".
Bohužel porodnice kde jsem rodila podruhé skončila v propadlišti dějin. Proč se usiluje o zrušení všech porodnic, které se něčím odlišují? Nemáme snad právo svobodně se rozhodnout za jakých podmínek rodit, když jsme se svobodně rozhodly děti přivést na svět?
Od pana Marka jsem přečetla zatím jednu knihu, (na další se chystám) a nějaké články, včetně těch na jeho internetové adrese. V mnohém s ním souhlasím. Píšu sem hlavně proto, že mu chci poděkovat za to, jak je vytrvalý a bojuje za lepší budoucnost rodiček v porodnicích. Samozřejmě těch rodiček, které o lepší přístup k nim samým stojí!
Hanka, dvě dětičky
  • 
22.1.2005 21:12:40
Nedají se přečíst všechny příspěvky, je jich moc. Ale nedá mi to, abych se k diskusi nepřidala. Rodila jsem 2x (oba porody bez komplikací),přičemž první porod byl "klasicky medicínská záležitost" a ten druhý byl "náš" pod dohledem lékařky. Proto jsem si podruhé zvolila variantu, kde lékař je "partnerem" rodičky a ne "diktátorem".
Bohužel porodnice kde jsem rodila podruhé skončila v propadlišti dějin. Proč se usiluje o zrušení všech porodnic, které se něčím odlišují? Nemáme snad právo svobodně se rozhodnout za jakých podmínek rodit, když jsme se svobodně rozhodly děti přivést na svět?
Od pana Marka jsem přečetla zatím jednu knihu, (na další se chystám) a nějaké články, včetně těch na jeho internetové adrese. V mnohém s ním souhlasím. Píšu sem hlavně proto, že mu chci poděkovat za to, jak je vytrvalý a bojuje za lepší budoucnost rodiček v porodnicích. Samozřejmě těch rodiček, které o lepší přístup k nim samým stojí!
22.1.2005 20:39:00
No ale když zákon něco NEZAKAZUJE, tak tím je to automaticky UMOŽNĚNO, ne? ;o) Porody doma u nás neumožňují ZDRAVOTNÍCI, nikoli ZÁKONY.

S.
Jaga
  • 
22.1.2005 20:25:25
Problém je,že žena při a po porodu je velmi zranitelná a závislá a na boj s úřední mašinérií se naprosto necítí - a to ještě dlouho po porodu. Většina žen ráda ke své škodě a ke škodě těch ostatních příšerné zážitky z porodu raději potlačí do podvědomí. A ty, co měly štěstí, si libují, jak o ně bylo dobře postaráno.
Jaga,syn, 2 roky
  • 
22.1.2005 20:15:51
Neumožňuje, ani nezakazuje.
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 287 [Dalších 77 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.